Suomen parhaat kohteet, joissa kannattaa käydä tänä vuonna

Suomen parhaat kohteet

Suomi on upea maa, jolla on paljon tarjottavaa matkailijoille. Etsitpä sitten luonnonkauneutta, historiallisia maamerkkejä tai jännittäviä kaupunkeja, Suomesta löytyy jotakin juuri sinulle. Tässä blogikirjoituksessa kerromme, mitkä ovat parhaita kohteita, joissa kannattaa vierailla Suomessa tänä vuonna. Jos siis harkitset matkan suunnittelua tähän upeaan maahan, lue eteenpäin!

Helsinki

Yksi Suomen parhaista vierailukohteista on pääkaupunki Helsinki. Tässä vilkkaassa kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa, ja voit tutustua sen lukuisiin museoihin ja gallerioihin tai kävellä sen viehättävillä kaduilla. Jos kaipaat aktiivisempaa lomaa, mikset kokeilisi joitakin tarjolla olevia vesiurheilulajeja? Tai jos haluat vain rentoutua ja nauttia maisemista, tarjolla on runsaasti puistoja ja viheralueita.

Lappi

Toinen hieno kohde Suomessa on Lappi. Tämä on täydellinen paikka nauttia talviaktiviteeteista, kuten hiihtämisestä tai lumilautailusta, tai vain ihailla henkeäsalpaavia maisemia. Jos olet onnekas ja vierailet täällä joulun aikaan, voit myös kokea seuraavat asiat joulupukkikylän taianomainen tunnelma.

Etsitpä sitten millaista lomaa tahansa, Suomesta löytyy jotakin. Aloita siis matkan suunnittelu jo tänään, niin sinulla on varmasti mahtavaa aikaa!

Suomen järvialue

Jos etsit henkeäsalpaavia luonnonmaisemia, Suomen järvialue on täydellinen paikka sinulle. Tämä alue on täynnä kauniita järviä, metsiä ja vuoria, ja tarjolla on runsaasti aktiviteetteja, kuten patikointia, pyöräilyä ja melontaa. Voit myös tehdä maisemallisen veneretken tai kalastaa jossakin monista järvistä.

Hailuoto

Toinen loistava vaihtoehto luonnon ystäville on Hailuodon saari. Tällä syrjäisellä saarella on koskemattomia rantoja, metsiä ja kallioita, ja se on villieläinten turvapaikka. Täällä voit vaeltaa, pyöräillä tai meloa tai vain nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta.

Tampere

Tampereella  on loistava kaupunki niille, jotka haluavat kokea suomalaista kulttuuria. Tässä vilkkaassa kaupungissa on runsaasti museoita ja gallerioita sekä vilkas yöelämä. Kaupungissa järjestetään myös monia festivaaleja ympäri vuoden, joten täällä on aina jotain meneillään.

Hatanpään arboretum

Hatanpään arboretum on piilotettu luontokohde lähellä Tampereen keskustaa. Koko kesän ajan kukat ja kasvit kukkivat, kun ankat uivat lammikoissa ja oravat kiljuvat yläpuolella olevista puiden oksista ilmoittaakseen saapumisestasi! Voit ostaa virvokkeita myös paikan päällä sijaitsevasta kahvilasta, joten muista olla huomaamatta tätä kaunista paikkaa, jos olet joskus kulkemassa kaupungin läpi!

Voit myös tilata kauniita kukkia kaupungille Tampere täältä.

Suomen hiihtokeskukset

Jos etsit aktiivista lomaa, Suomen hiihtokeskukset ovat täydellinen paikka sinulle. Rinteitä on tarjolla kaikille taitotasoille, ja voit nauttia myös muista talviaktiviteeteista, kuten jääkiipeilystä ja koiravaljakkoajelusta.

Vantaa

Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki, ja se on täynnä nähtävää ja koettavaa. Kaupungilla on rikas historia, ja voit tutustua sen moniin museoihin ja gallerioihin. Vantaalla on myös paljon viheralueita, joista voit nauttia, sillä puistot, metsät ja joet ovat aivan kotiovellasi.

Siinä on siis parhaimmat valintamme Suomen parhaista vierailukohteista tänä vuonna. Etsitpä sitten kaupunkilomaa tai luontopakoa, tästä kauniista maasta löytyy jokaiselle jotakin. Joten mitä sinä odotat? Aloita matkan suunnittelu jo tänään!

Heurekan tiedekeskus

Tiedekeskus Heurekan ainutlaatuinen nähtävyys sijaitsee aivan Tikkurilan juna-aseman vieressä. Suosittu kohde tarjoaa mukaansatempaavan elämyksen, jossa kävijät voivat tutustua tieteeseen ja tekniikkaan, lisäksi päänäyttely, joka sisältää vaihtuvia näyttelyitä eri teemoilla vuosittain. Itse asiassa tässä mahtavassa keskuksessa on niin paljon asioita lapsille (ja aikuisille).

Oulu

Oulu on Pohjois-Suomen pääkaupunki, ja se on loistava vierailukohde, jos haluat tutustua suomalaiseen kulttuuriin. Kaupungilla on rikas historia, ja siellä on paljon museoita ja gallerioita, joihin voit tutustua. Voit myös nauttia vilkkaasta yöelämästä tai osallistua johonkin monista festivaaleista, joita järjestetään ympäri vuoden.

Porvoo

Porvoo on kaunis, historiallinen kaupunki, joka sijaitsee vain 50 km:n päässä Helsingistä. Kaupunki on tunnettu viehättävästä vanhastakaupungistaan, joka on täynnä viehättäviä kahviloita ja putiikkeja. Porvoossa on myös monia taidegallerioita ja museoita, joten se on täydellinen kohde niille, jotka haluavat kokea suomalaista kulttuuria. Siinäpä se – meidän parhaat valintamme parhaista paikoista.