Lahjat Miehelle – 10 parasta ideaa

Etsitkö lahjaa poikaystävälle, pojanpojalle tai esimerkiksi miespuoliselle työkaverille? Lue tästä 10 parasta lahjaideaa Miehelle isolla M-kirjaimella!

1. Lehtitilaus

Magazines

Joka miehelle löytyy häntä kiinnostava lehti, jos viitsii vähän etsiä ja selvitellä. Esimerkkejä Miehelle sopivista aikakauslehdistä ovat Valitut Palat, Aku Ankka sekä erilaiset kalastus-, matkailu- ja (auto)urheilulehdet. 30 vuotta täyttänyt mies voi ilahtua myös sanomalehtitilauksesta. Tilaa vaikka tämän syntymäkunnan paikallislehti. Lehtiä voi tilata myös ulkomailta. Esimerkiksi saksalainen verkkokauppa voi tarjota mielenkiintoisia lehtiä.

2. Elämyslahjakortti

Onko Mies haaveillut laskuvarjohypystä? Entä karting-radasta, yöstä karhuja bongaten tai illallisesta silmät sidottuna? Etsi netistä sopivia elämyksiä. Vaikka palveluntarjoaja ei suoraan kertoisi myyvänsä lahjakortteja, voit todennäköisesti ostaa elämyksen etukäteen, jos otat yhteyttä ja kerrot harkitsevasi elämyksen antamista lahjaksi. 

3. Illallinen

Monet miehet osaavat arvostaa hyvää ruokaa. Lupaa viedä Mies tasokkaaseen ravintolaan, tai anna lahjakortti. Silloin mies saa itse päättää, kenet kutsuu mukaansa (vai käykö ravintolassa itse kaksi kertaa).

Tietyissä tapauksissa voit tarjoutua valmistamaan ruoan itse miehen keittiössä. Ennen kuin tarjoat tällaista esimerkiksi työkaverillesi, mieti, mitä tämän (mahdollinen) puoliso voisi reagoida asiaan.  

4. Ilta elokuvissa

Kaikenikäiset miehet rakastavat hyviä elokuvia. Lue elokuva-arvosteluja ja osta liput niiden sekä lahjan saajan mieltymysten perusteella. Voit luvata tarjota myös popcornit ja kenties jopa illallisenkin.

Jos et ole varma, haluaako tai ehtiikö mies lähteä kanssasi kyseiseen näytökseen, voit ostaa pelkkiä sarjalippuja ja pakata ne nättiin kuoreen. 

5. Hierontalahjakortti

Kenelläpä ei olisi niska jumissa ja rintalihakset kireinä? Jos mies istuu paljon tai hänellä on huono sänky (uusi patja voisikin olla lahjaidea numero 11), hänellä voi olla myös alaselkäkipuja.

On kaunis ele tarjoutua hieromaan toisen hartioita, mutta jos et ole alan ammattilainen, anna lahjaksi hierontalahjakortti ihan oikealle hierojalle. Aivan kaikki miehet eivät pidä tavallisesta hieronnasta, mutta shiatsu on melkein kaikkien mieleen. Shiatsuhoitaja voi antaa pitkäkestoisen avun moniin eri kiputiloihin.

Jos kuitenkin lupaat hieroa ne hartiat itse, huolehdi siitä, että mies saa mahdollisuuden käyttää hierontalahjakortin järkevän ajan kuluessa. 

6. Vuokraa palju

Niin 6- kuin 60-vuotias mies osaa iloita paljusta – ainakin, jos hoidat itse sen hakemisen, täyttämisen, lämmittämisen ja palauttamisen. Paljussa viihtyy myös syksyisinä iltoina. Jos aiotte kutsua vieraita, mitoittakaa vierasmäärä paljun perusteella, jotta kaikki voivat kylpeä yhtä aikaa. 

7. Tilaa bändi pihaan

Bändin tilaaminen kotona pidettävien juhlien vetonaulaksi ei ole niin kallista kuin voisi luulla, ellet ota yhteyttä esimerkiksi Haloo Helsingin manageriin. Voit saada kahden tai kolmen hengen bändin pihaasi soittamaan ikivihreitä jo 100–200 eurolla. Bändi voi esiintyä vaikka ruokailun tai paljussa kylpemisen aikana, mutta toki voitte vain rauhoittua kuuntelemaan musiikkia.

8. Vapautus kotitöistä

Iso osa miehistä osaa arvostaa sitä, että puoliso antaa vaikkapa viikon kestävän vapautuksen kotitöistä. 

Jos mies asuu omillaan, hän saattaa olla iloinen esimerkiksi siitä, että lupaat pestä ikkunat tai kokata viikon ruoat pakkaseen. Toinen vaihtoehto on se, että hän ei halua sinua puuhailemaan kotiinsa. 

Jos miehellä on puoliso, ei taida olla kovin hyvä idea tarjoutua tekemään kotitöitä tämän puolesta, ellet tunne pariskuntaa niin hyvin, että voit luottaa sen ilahduttavan molempia. 

9. Mökkiviikonloppu

Kesämökki

Mitäpä jos vuokraisit mökin viikonlopuksi ja veisit miehesi minilomalle? Vai haluaisikohan miehesi sittenkin viettää viikonlopun kavereidensa kanssa? 

Voit antaa mökkiviikonlopun lahjaksi myös pojallesi, lapsenlapsellesi tai oikeastaan kenelle vain. Tällaisesta lahjasta kannattaa keskustella etukäteen, vaikka sitten se ei enää olekaan yllätys. On kuitenkin parempi pilata yllätys kuin joutua setvimään aikatauluongelmia. Kaikkia menoja ei voi peruuttaa edes mökkiviikonlopun takia. 

10. (Kylpylä)hotelliyö

Vie miehesi hotelliin yöksi. Jättäkää lapset kotiin ja keskittykää nautiskelemaan! Jos koronatilanne sen sallii, voitte ehkä rentoutua hotellin kylpyläosastolla. 

Jos raha ei ole esteenä, voit varata vaikka hotellin hienoimman sviitin ja tilata sinne juotavaa, ruusuja ja ylellisiä kylpytakkeja. Halutessanne voitte leikkiä olevanne ulkomailla, vaikka ette olisikaan poistuneet kotikaupunkinne rajojen ulkopuolelle. Lomatunnelmaa lisää käynti museossa (sekä ravintolaillallinen sen jälkeen). 

Mikäli kyse ei ole miehestäsi vaan esimerkiksi ystäväsi miehestä, anna lahjaksi hotellilahjakortti.